Fernando Alonso on edellisten kisaviikonloppujen tapaan aloittanut Abu Dhabin rupeaman vakuuttamalla olevansa täysillä mukana mestaruustaistossa.

Ferrari-kuljettaja ei usko, että hänen autonsa pystää yhäkään haastamaan Red Bullia kierroksella, mutta 13 pistettä Sebastian Vettelin perässä oleva espanjalainen muistuttaa, että mikään menestysputki ei kestä loputtomiin, ja saksalaisella on nyt takanaan jo hänen uransa korkein neljä perättäistä GP-voittoa.

– Me luotamme ja uskomme tiimiimme sekä työhön, jota teemme. Me olemme osoittaneet, että me emme anna periksi ikinä ja tiedämme kuinka taistella loppuun asti, Alonso sanoi torstaina.

– Kun tilanne muuttuu stressaavaksi ja vaikeaksi, me voimme silti antaa sataprosenttisen panoksen ja tallilla on paljon kokemusta mestaruustaistoista. Jokainen on hyvin motivoitunut ja Intiassa näimme hyviä merkkejä vauhdistamme suhteessa Red Bulliin, vaikkakin tarvitsemme yhä pari kymmenystä lisää erityisesti lauantaina.

”Kauden aikana nähty aallonharjoja ja -pohjia”

– Kauden aikana on nähty aallonharjoja ja -pohjia, ja Red Bullilla on nyt neljä perättäistä aallonharjaa, joten me uskomme, että sen on loputtava ennemmin tai myöhemmin!

Alonson kannalta toiveena lienee ”ennemmin”, sillä kun kisoja Abu Dhabin jälkeen on enää kaksi jäljellä, tarvitsisi hän ehdottomasti Vetteliä korkeammat pisteet sunnuntaina.

– Me olemme pyrkineet valmistautumaan tähän kisaan paremmin kuin koskaan. Meillä on joitain uusia osia, joita kokeilemme [perjantaina]. Me emme usko, että kuromme eroa Red Bulliin kiinni täysin, sillä Intian ja Abu Dhabin välillä on vain viisi päivää. Mitään taikaosaa formula ykkösissä ei ole, Alonso sanoi ja jatkoi:

– Mutta me haluamme olla niin lähellä, että hyödymme mistä tahansa sellaisesta, mitä he eivät tee täydellisesti. Samaan aikaan meidän on oltava täydellisiä näissä tulevissa kolmessa kisassa.