Fernando Alonso kertoo saapuvansa Brasilian GP:hen luottavaisena mestaruudesta. Ferrari-kuski on 13 pistettä jäljessä Red Bullin Sebastian Vetteliä ennen kauden viimeistä kisaa, mutta uskoo voivansa nukkua yönsä rauhallisemmin kuin sarjajohtaja.

– Me tiedämme, että tilanne on vaikea, mutta me olemme luottavaisia. Meidän on tehtävä kaikkemme, keskittyen omaan tekemiseemme ja välttää kaikki virheet. Sitten voimme katsoa mitä Vettel on tehnyt. Sarjassa on ollut ylä- ja alamäkiä kaikille, mutta meillä on nyt enää varaa täydellisyyteen, Alonso sanoi Ferrarin kotisivulla.

– Minusta me voimme kuitenkin nukkua rauhallisemmin kuin kilpailijamme: meillä on paljon voitettavaa, mutta vähän hävittävää, kun taas heille tilanne on päinvastainen.

Kaksi vuotta sitten Abu Dhabissa Ferrari menetti mestaruuden katastrofaalisen kauden päätöskilpailun ansiosta. Alonso johti ennen kisaa vasta kolmosena sarjassa ollutta Vetteliä 15 pisteellä, mutta saksalainen vei mestaruuden.

Espanjalainen sanoo, että sama voi toistua tälläkin kertaa – roolit draamassa vain menisivät päinvastoin.

– Vuonna 2010 asetelma oli käänteinen, joten toivon, että tulos on myönteinen sille, joka on perässä tällä hetkellä, Alonso sanoi.