Williams-tallin toimitusjohtaja Toto Wolff on ottanut kantaa yhteen tämänkin kauden kuumaan puheenaiheeseen. Ex-kuljettaja sanoo, että nykypäivän formula ykkösissä ei ole enää todellisia maksukuskeja.

Tallin omat kisakuljettajat Pastor Maldonado ja Bruno Senna ovat esimerkkejä nykyisen käsityksen mukaisista maksukuskeista, jotka tuovat mukanaan paljon rahaa, mutta toisaalta pystyvät radalla ajoittain hyviin tai jopa erinomaisiin suorituksiin.

– Klassinen maksukuski oli sellainen, joka selkeästi alisuoritui [suhteessa standardiin], mutta jolla oli suuri budjetti, Wolff sanoo Guardianille.

– [Nykyisin] ei ole sellaisia kuljettajia, jotka selkeästi alisuorittavat. Suurin osa on joko voittanut mestaruuksia tai ainakin kisoja aiemmin; ei ole ketään, joka olisi pelkkää ajanhukkaa.

Syy tason nousuun on kenties hieman epäintuitiivisesti nimen omaa raha, toimitusjohtaja selittää. Rahoituksen keräämisen muututtua entistä haastavammaksi, tuloksia radalla on tultava.

– Kenelläkään ei yksinkertaisesti ole varaa asettaa autoon täyttä häviäjää, joka on kaksi sekuntia jäljessä kärkeä, koska sellainen tulee potkaisemaan kovaa nilkkaan pidemmällä tähtäimellä.

– Olisi typerää olla katsomatta kuljettajan taloudellista taustaa, mutta prioriteetti numero yksi on suorituskyky. En halua tehdä kompromissia suorituskyvyssä, koska loppujen lopuksi menetät rahaa menettäessäsi yhteistyökumppaneita ja tallien mestaruussarjan tuloja.