Sebastian Vettel on ymmällään Felipe Massan vaikeuksista Ferrarilla sitten vuoden 2010, jolloin brasilialaiskuljettaja palasi ratin taakse onnettomuutensa jälkeen ja aloitti Fernando Alonson tallikaverina.

– En ymmärrä. Pidän Felipestä ihmisenä ja kunnioitan häntä paljon kuljettajana. Monet unohtavat kuinka paljon hän on voittanut ja että hän hävisi mestaruuden Lewisille (Hamilton, 2008) vain pisteellä, Vettel vastasi brasilialaiselle Folha de S. Paulo -sanomalehdelle kysyttäessä Ferrari-kuljettajan vaikeuksista.

– Jos hän olisi mestari, ihmiset puhuisivat hänestä täysin eri tavalla. En käsitä miksi hän on kärsinyt niin paljon viime vuosina.

Vuoden 2006 loppupuolella Massa alkoi jo vaikuttaa nopeammalta kuin Michael Schumacher ja voitti Kimi Räikkösen Ferrari-vuosina yhdeksän osakilpailua – yhtä monta kuin maailmanmestari Räikkönen. 2008 Massan mestaruushaavet eivät lopulta toteutuneet Singaporen kolariskandaalin sekä Unkarin kilpailun vastoinkäymisten vuoksi.

– Kaikella kunnioituksella Fernandoa kohtaan, minusta Felipe voi olla yhtä nopea ja joskus nopeampi kuin hän. En ymmärrä miksi heidän välillään on niin suuri ero. Menneisyydessä Felipe kilpaili erittäin hyvien kuljettajien kuten Michaelin ja Kimin kanssa ja on aina ollut nopea.

– Mutta itse en ole Ferrari-kuljettaja, enkä tiedä miten asiat siellä ovat. On sääli miten helposti ihmiset unohtavat asioita. 2008 hänet nähtiin yhtenä parhaista, mutta nyt ei enää. Ilman moottorin pettämistä Unkarissa, hän olisi mestari. Tiedän sanovani ”jos”, mutta näin se vain on.

Lähde: F1Today