Kimi Räikkösen ja Romain Grosjeanin Lotus-talli kertoo olevansa tällä hetkellä ”epätavallisessa tilanteessa”, jossa työn alla on peräti kolme autoa.

Kauden loppua kohti jokavuotinen realiteetti on se, että voimavaroja aletaan siirtämään seuraavan kauden autoon, minkä ajoittaminen ja rytmittäminen oikein voi olla ratkaiseva kysymys menestyksen kannalta.

Nyt mietittävänä on kuitenkin samanaikaisesti myös tulevaa autoa seuraava menopeli, jolla ajetaan moottoriuudistuksen tullessa voimaan.

– Tietenkään meidän resurssimme eivät ole pohjattomat, joten suurin haaste on päättää kuinka jakaa ne parhaalla mahdollisella tavalla, tallipäällikkö Eric Boullier kertoo tallin kotisivulla.

– Mikä tahansa ylimääräinen panostus, joka kohdistetaan yhteen projektiin tarkoittaa, että saatavilla on vähemmän toiseen. Tehtävänä on siis huolehtia siitä, että me emme vahingoita mahdollisuuksiamme viimeisissä neljässä kisassa, mutta samaan aikaan olemme vahvassa asemassa sekä ensi vuodelle että vuodelle 2014. Sellaista ei ole helppoa tasapainottaa.

– Tästä tullaan keskustelemaan paljon tulevina viikkoina ja kuukausina, sillä asiat voivat muuttua nopeasti. Tähän asti tallin johtoryhmä on tehnyt hyvää työtä pitääkseen asiat hallinnassa.