Mikko Hirvonen on voittanut Sardinian MM-rallin. Voitto oli Hirvosen ensimmäinen Citroënilla – ja mikä kenties tärkeämpää, ensimmäinen Italiassa. Rallin päättäneellä Power Stage EK:lla Citroën-kuljettaja jäi viidenneksi.

Rallin voitto tuli kuitenkin ylivoimaisella tavalla; toiseksi ajanut Evgeni Novikov jäi lopulta reilusti yli minuutin jälkeen.

– Tuntuu todella, todella hyvältä, olen todella iloinen. Lopultakin kaikki sujui. Olen ollut täällä kakkonen viisi kertaa ja viimein saimme voiton, Hirvonen iloitsi ralliradiossa.

– Nopeus oli hyvä ja pysyimme tiellä. [Seuraavassa rallissa] toivomme samaa ja odotan sitä todella innokkaasti, Hirvonen jatkoi.

Power Stage meni Ford-kuljettajille, joista hiuksenhienosti nopeampi oli Petter Solberg. Thierry Neuville oli sprinttipätkän kolmas. Jari-Matti Latvala oli tyytyväinen saatuaan ajotuntumansa takaisin vaikean perjantain jälkeen.

– Olen tyytyväinen ajoon perjantain onnettomuuden jälkeen ja Power Stage meni hyvin, mutta Petter oli hiukan parempi, Latvala sanoi jäätyään kaksi kymmenystä tallikaverinsa vauhdista.

Ott Tänak otti Italiassa uransa ensimmäisen palkintokorokesijoituksen. Virolainen oli innoissaan upeasta suorituksestaan vaativassa rallissa.

– En ikinä uskonut tätä, tunne on upea. Tämä oli niin vaikea ralli aiemman väärän rengasvalinnan jälkeen. Olen todella iloinen.

Italian rallin lopputulokset:

1. M. HIRVONEN 0.0
2. E. NOVIKOV +1:20.6
3. O. TÄNAK +2:21.1
4. M. ØSTBERG +3:42.9
5. S. OGIER +4:27.5
6. C. ATKINSON +5:22.2
7. A. MIKKELSEN +6:12.5
8. M. PROKOP +9:29.3
9. P. SOLBERG +9:52.3
10. L. PEDERSOLI +20:35.6