Lotuksen Romain Grosjean odottaa tallilta jälleen uutta askelta eteenpäin Abu Dhabin GP:ssä ensi viikonloppuna. Rata ei kenties ole kaikkein sopivin pitkine suorineen E20:lle, mutta auton aiempien päivitysten kehittämistä jatketaan ja uusia on jo tulossa.

Jotta tulokset voivat olla auton sunnuntaipotentiaalin mukaisia, Lotuksen kompastuskiviksi läpi kauden ilmenneet perjantai- ja lauantaisessiot olisi saatava käytettyä paremmin hyödyksi.

– Coanda-pakoputkea ymmärretään nyt paljon paremmin. Meidän on tehtävä työtä yrittääksemme saada parempia tuloksia matalan pidon olosuhteissa, erityisesta aika-ajoissa – jossa me voimme parantaa – ja sitten kisassa auto on todella, todella hyvä kuten aina, Grosjean sanoo.

– Ennen muuta haluaisin saada paremman alun viikonlopulle kuin Intiassa, jossa kolme harjoitussessiota eivät olleet hyvät minulle. En saanut oikeaa tuntumaa autosta heti, mikä pidätteli meitä koko viikonlopun ajan.

Ranskalainen paljasti, että kehitystyö kauden lopussa ei ole poissa ensi vuoden autosta. Teknisten sääntöjen pysyessä pieniä viilauksia lukuunottamatta nykyisen kaltaisina, tulevissa kisoissa esiteltävät päivitykset siirtyvät myös tarvittaessa vuodelle 2013.

– Me saamme joitain uusia osia Abu Dhabiin, joita odotamme innokkaasti, ja kaikkea sellaista, mikä toimii autossa, voimme käyttää myös ensi vuonna. Kehitysprosessi on jatkuva – sekä nykyhetkelle että tulevaisuudelle.