Lewis Hamiltonin siirtyminen Mercedes-talliin ensi kaudeksi on jälleen nostanut kysymykseksi McLarenin kyvyttömyyden pitää lahjakkuuksia palveluksessaan.

Tallipäällikkö Martin Whitmarsh odottaa innolla ensi vuotta ja työntekoa uuden kuljettajan, Sergio Perezin, kanssa, mutta myöntää, että sarjan tämän hetken nopeimman miehen menetys oli kova isku.

– Jonkun niin hyvän [kuljettajan] kuin Lewisin menetys vaikuttaisi mihin tahansa talliin, mutta minusta formula ykkösissä on kyse eteenpäin katsomisesta, Whitmarsh sanoo Sky Sportsin haastattelussa.

Jenson (Button) on selkeästi hieno joukkuepelaaja ja suuri mestari sekä kuljettaja. Ja sitten meilllä on nuori kaveri, joka on samassa iässä, jossa Lewis tuli talliin. Se on hieno mahdollisuus meille odottaa ja katsoa, että voimmeko nostaa hänet uudelle tasolle.

McLaren-pomon listauksessa isoista menetyksistä on kaksi suomalaismestaria, joista toinen tosin lopetti uransa Wokingin palveluksessa.

– Jos miettii Alain Prostia, Ayrton Sennaa, Martin Brundlea (viimeksi mainittu oli haastattelijana), me olemme menettäneet heidät kaikki. Mika Häkkinen lopetti, Kimi Räikkönen, Fernando Alonso [vaihtoivat tallia] – sellaisia ei halua menettää, mutta joskus se on hyväksyttävä.