Kun F1-kisoja on kuluvalla kaudella vielä neljä jäljellä, Sebastian Vettelillä on lähinnä marginaalinen kuuden pisteen johtoasema kuljettajien MM-sarjassa. Toisena oleva Ferrarin Fernando Alonso ajaa omassa tallissaan kyseenalaistamattomana ykköskuljettajana tarvittaessa Felipe Massan avustamana.

Saksalaisen tallikaveri Mark Webber puolestaan oli ainakin pisteiden valossa mukana mestaruustaistelussa vielä kauden puolivälissä, vaikka onkin sittemmin jo tosiasiallisesti tippunut kisasta.

Kysyttäessä, että ”kuinka vaikeaa on pohdiskella” avunsaantia loppukaudella tallikaveriltaan, hallitseva mestari oli varovainen vastauksessaan.

– On selvää, että jokainen haluaisi saavuttaa [mestaruuden] mieluiten omilla voimillaan. Tietenkin tietyn välimatkan päästä katsottuna voi nähdä logiikan siinä, mitä tehdä tietyissä tilanteissa, joskaan en ole itse sellaisen suuri ystävä, Vettel pyöritteli epämääräisesti sarjan kotisivulla.

Webber itse ehti jo kommentoida torstaina, että hän ei ole yhäkään valmis antamaan vapaaehtoisesti tietä kenellekään, eikä saksalainen sitä myöskään myönnä odottavansa.

– Jos asiaa katsoo, näkee, että Red Bull Racingilla on mielipide siitä, miten tällaiset tilanteet tulee ratkaista ja itse tiedän, että mikään ei ole muuttunut.

– Mark ja minä työskentelemme tiivisti maksimoidaksemme tuloksen jokaisessa kisassa, mutta me molemmat haluamme myös paremman tuloksen – mikä tarkoittaa oman tallikaverin lyömistä.