Ferrarin pääsuunnittelija Nikolas Tombazis sanoo, että Maranellon ensi kauden auton valmistelu on jo pitkällä. Kreikkalaisinsinööri kertoo, että taistelu mestaruudesta kuluvalla kaudella ei vaikuta kielteisesti seuraavaan projektiin.

– 2013 kauden auto on jo melko myöhäisessä vaiheessa. Ottaen huomioon sen, että olemme mukana tämän kauden mestaruustaistossa, olemme onnekkaita sikäli, että säännöissä on jatkuvuutta, Tombazis selittää Ferrarin videohaastattelussa.

– Tämä tarkoittaa sitä, että aerodynaamikan kehitys, jota teemme tänä vuonna, siirtyy myös ensi vuoden autoon. Näin ollen se hyödyttää niin sanoakseni molempia mestaruustaistoja.

– Mekaanisesta näkökulmasta meidän on tietenkin täytynyt viimeistellä suuri osa autosta: alusta, vaihdelaatikko, mekaaniset piirrokset, jousitus, turvarakenteet – ne ovat melko pitkälle viimeisteltyjä, koska meidän täytyy luonnollisesti myös tuottaa näitä osia. Auto on itseasiassa jo tuotannossa tällä hetkellä.

Loppukiri F2012 -auton kehityksessä

– Aeropaketti, joka tulee [seuraavaan] autoon, tarvitsee yhä paljon kehitystä, koska leijonan osa siitä työstä tapahtuu vasta kun olemme valmiit [projekti] 663:n, eli 2012 auton kehityksen kanssa.

Nykyiseltä autolta Tombazis toivoo yhä kuljettajien mestaruutta, joskin myöntää, että kauden alkuasetelma oli Ferrarille enemmän kuin vaikea.

– Me lähdemme viimeisiin neljään kisaan tietenkin tilanteessa, jossa olemme menettäneet sarjan kärkipaikan ja meillä on yhä parannettavaa suorituskyvyssämme kuroaksemme kiinni eron pääkilpailijoihimme.

– Tämä tarkoittaa sitä, että me emme voi puolustaa, vaan meidän on hyökättävä viimeisissä kisoissa. Meillä on suunnitelma tuoda päivityksiä autoon jokaisessa kisassa, jotta voimme kuroa eron kiinni Red Bulliin ja taistella voitoista heidän kanssaan sekä toivottavasti tuoda kotiin mestaruuden.

– Jos katsotaan kehitystä kokonaisuudessaan, voimme varmastikin olla melko tyytyväisiä siihen, missä olemme nyt taistellessamme yhä mestaruudesta, verrattuna kauden alkuun, jolloin olimme todellakin erittäin huonossa iskussa.