Ferrari on perustellut päätöstään jatkaa Felipe Massan sopimusta vuodella. Brasilialaisen tulokset ovat olleet jatkuvassa laskusuunnassa kausitasolla sitten Fernando Alonson tultua talliin vuonna 2010, jolloin myös brassi itse palasi takaisin kilpa-ajoon vakavan loukkaantumisensa jälkeen.

Ferrari tiedottaa, että päätös on tehty yksinomaan tallin parhaan edun mukaisesti ja vakuuttaa, että Alonso ei ole päätöksen takana. Median ja fanien keskuudessa on arvioitu, että espanjalainen on halunnut varmistaa, että talliin ei tule kuljettajaa, joka voisi haastaa hänet.

– Päätös pidentää sopimusta Felipe Massan kanssa yhdellä vuodella oli tarkasti punnittu, eikä ainoastaan ilmeinen ratkaisu, talli sanoo.

– Se ei myöskään ollut väistämätön ratkaisu vaihtoehtojen puutteessa, eikä missään suhteessa nykyisen tallikaverinsa toiveiden ohjailema, sillä Ferrari yksin valitsee kuljettajansa.

– Moni koputti Maranellon ovia – ja joitain harkittiin – mutta lopulta looginen päätelmä voitti: ei ole ketään parempaa kuin Felipe tässä ja nyt tuomaan nopeutta, lahjakkuutta ja kyvykkyyttä tehdä työtä tallin hyväksi. Brasilialaisen ura osoittaa näitä ominaisuuksia, kuten myös se tosiasia, että harmonia vallitsee tallissamme, joka on yhtenäinen ja osoittaa solidaarisuutta vaikeimmissakin tilanteissa.

– Punaisten fanit tietävät tämän: jotkut päätökset tehdään vain ja ainoastaan Ferrarin hyväksi. Kaikki muu on tyhjänpäiväistä jorinaa.