Mark Webber kertoo uskovansa, että lähitulevaisuudessa formula ykkösissä tultaneen näkemään uudenlaiset ohjaamot. Red Bull -kuljettaja arvelee, että FIA:n tutkimukset turvallisuuden saralla johtavat jonkinlaiseen turvakaariratkaisuun ohjaamoiden osalta.

– Päänsuojaus on kiistanalainen asia ja mikä epätavallista itselleni, olen yhä päättämätön sen suhteen, Webber kirjoittaa BBC Sportin kolumnissaan.

– Avopyöräinen ja avo-ohjaamoinen kilpa-ajo on sitä, mitä useimmat kilpa-ajajat haluavat tehdä. Se vaatii uskomatonta tarkkuutta ja sellaiset kilpa-autot ovat parhaita maailmassa. Sitä ei haluta menettää, joten päätöksessä on onnistuttava. Askel on suuri lajille.

Ongelmaksi Webber näkee kysymyksen siitä, mitä vastaan oikeastaan halutaan turvautua. Romain Grosjeanin aiheuttama onnettomuus Belgiassa oli johtaa E20-auton osumiseen Fernando Alonson päähän. Tilanteet, joissa kuljettajan vartalo on vaarassa toisen auton ansiosta, ovat kuitenkin sekä harvassa että vaikeita ennaltaehkäistä teknisesti korvaamatta turvallisuusaukkoa joukolla uusia.

– Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että autojen ilmalentojen estäminen on tärkeämpi asia lähinnä siitä syytä, että sitä sattuu minusta useammin. Toisen auton työntyminen ohjaamoon on harvinaisempaa, joskin se on silti otettava vakavasti.

Aussi toivoo myös kuljettajilta itseltään enemmän vastuuta.

– Viimeisen kymmenen vuoden aikana aggressiivisuus on lisääntynyt hieman, sillä jätkät ovat tienneet, että he pääsevät kolarin jälkeen pälkähästä.

– Jotkut kuljettajat olevat osallisina vahingoissa useammin kuin muut, ja se pitää ottaa huomioon.