Jacques Villeneuve on paljastanut, että vuoden 1997 maailmanmestaruuden kanukin eduksi ratkaissut kolari Michael Schumacherin kanssa Euroopan GP:ssä ei tullut hänelle yllätyksenä.

Vielä ennen kauden viimeistä kisaa kaksikon ero sarjataulukossa oli ainoastaan yksi piste, eikä Schumilla ollut varaa päästää Williams-haastajaa ohi. Villeneuve myöntääkin, että hän odotti silloisen Ferrari-kuljettajan yrittävän työntää hänet radalta kisan loppupuolella tapahtuneen ohitusyrityksen yhteydessä.

– Tiesin, että hän tulee ajamaan päin, Villeneuve sanoo Aftonbladetin mukaan.

– Se oli todella erityinen ohitusyritys. Se antoi minulle mestaruuden, koska hänen piti keskeyttää. Tänäpäivänä tiedän, että minulla ei ollut mahdollisuuttakaan ohittaa häntä.

– Kokeilin ohittamista kaikesta huolimatta ja voin nyt paljastaa mitä ajattelin – tiesin, että hän yrittäisi painaa minut ulos radalta. Miksi? Noh, F3-finaalissa Macaossa 1990 hän teki saman Mika Häkkiselle. Yhtäkkiä muistin sen.

– Voin sanoa, että keskustelimme tallin kanssa ennen kisaa siitä mahdollisuudesta ja sitten hän teki juuri sen. Puski minua päin, jäi kiinni soraan ja minä pystyin jatkamaan. Seuraavalla kierroksella näin hänet seisomassa varikkomuurilla ja mietin: ”Se siitä”.