Lotuksen tallipäällikkö Eric Boullier kertoo tallin olevan äärimmäisen tyytyväinen paluun tehneen Kimi Räikkösen työhön. Hänen vaikutuksensa on näkynyt muutenkin kuin vain kuljettajien sarjan kolmannella sijalla.

– Ei ole kysymystäkään, että oli makee siirto saada Kimi mukaan. Me saamme enemmän kuin urheilullisia tuloksia, Lotus-pomo sanoo sarjan kotisivulla.

– Hän on tuonut motivaation takaisin yhtiöön. Sen pystyy tuntea kuinka ihmiset ihailevat häntä. Ihailu voi saada aikaan fantastisia asioita ja se on jotain, mitä emme odottaneet aiemmin. Sponsorit, esimerkiksi, rakastavat häntä, vaikka he tietävät hänen maineensa henkilönä, jota on vaikea käsitellä. Mutta se ei ole ongelma ollenkaan.

– Kimi pelaa peliään. Koko paketti siis, koko liike-energia, vie meitä eteenpäin, Boullier filosofoi.

”Me teemme kaikkemme tukeaksemme häntä”

Ranskalainen paljastaa myös, että Genii-pomo Gerard Lopez oli ex-mestarin suurin tukija ennen kauden alkua kun talli harkitsi vaihtoehtojaan.

– Meillä oli tapaaminen ylemmän johdon kanssa keskustellaksemme tallin tulevaisuudesta ja meillä oli lista kuljettajia, joita mietimme. Kimi oli listalla. Gerard taisi haluta Kimiä enemmän kuin kukaan muu – ja ajoi asiaansa. Se oli oikeastaan hyvin yksinkertainen, järkevä keskustelu, Boullier vakuuttaa.

Tallipäällikkö paljastaa myös, että suomalainen on nyt tallin tosiasiallinen ykköskuljettaja. Räikkönen saa kaiken tarpeellisen tuen mestaruustaistoonsa.

– Yksi kuljettajistamme on siinä asemassa, että hän voi taistella kuljettajien mestaruudesta. Kimi on nyt siinä asemassa, että me teemme kaikkemme tukeaksemme häntä.