Lotus ei tule ottamaan käyttöön kovasti odotettua tupla-DRS -järjestelmää kuin aikaisintaan Japanissa lokakuussa, kertoo tallin tekninen johtaja James Allison.

– Vaikkakin haluaisimme sen Monzaan, koska se on sellainen rata, jossa järjestelmä olisi palkitseva, sitä ei saa säädettyä toimimaan Monzan (mataliin) downforce-vaatimuksiin, Allison sanoo ESPNF1:n mukaan.

– Se ei ole siis edes pöydällä. Singaporessa sitä ei nähdä myöskään, koska se taas on liian korkean downforcen rata, jossa ei ole riittäviä suoria, jotta järjestelmä olisi kannattava. Aikaisintaan se nähdään siis Suzukassa.

Tallipäällikkö Eric Boullier myöntää ensimmäistä kertaa kauden aikana, että tallilla on nyt taakkana tarjota Kimi Räikköselle auto, joka kykenee voittoihin.

– Me tiedämme, että meillä ei ole nopein auto, mutta varmaankin tasaisin. Me olemme hankkineet jo yhdeksän podiumia. Kimi on 33 pistettä jäljessä sarjan kärkeä ja me tiedämme, että kausi on täysin avoin. Kun kisoja on kahdeksan jäljellä, me jatkamme painamista niin kauan kuin meillä on mahdollisuus.

– Kimi on ollut siinä tilanteessa aiemminkin ja me tiedämme, että hän hoitaa homman jos tarjoamme hänelle oikeanlaisen auton. Paine on siis meillä.