Lotuksen tekniikkapomo James Allison ei ole vielä valmis huolestumaan, vaikka E20:n suhteellinen kilpailukyky on kesätauon jälkeen heikentynyt. Viimeisissä kisoissa tällä kaudella Lotus saattaa yhä saada edun puolelleen.

– Me emme olleet yhtä kilpailukykyisiä Monzassa kuin tällä kaudella yleensä, mutta en usko, että se on välttämättä alku huonolle trendille. Se vain heijastelee Monzan omalaatuista luonnetta, Allison sanoo tallin kotisivulla.

Allison sanoo Pirellin rengasvalintojen vieneen Lotukselta edun. Pehmeämmillä renkailla kilpailijat ovat pääosin olleet renkaiden elinkaaren osalta altavastaajina kisoissa.

– Sekä Monza että Spa pystyttiin ajamaan läpi helposti yhdellä pysähdyksellä ja oltaisiin voitu ajaa jopa ilman pysähdyksiä, mikäli säännöt sallisivat sen. Tämä tarkoitti sitä, että emme pystyneet nauttimaan tavanomaisesta edustamme. Onneksi rengasvalinnat tulevat palautumaan aiempaan linjaan Singaporesta eteenpäin.