Mika Häkkinen oli edellinen kilpailukiellolla rangaistu kuljettaja ennen Romain Grosjeania. Kyseinen tapahtuma on lähes 20 vuoden takana, mutta McLaren-mestari muistaa sen yhä ja uskoo, että Grosjeanin tuntemukset olivat rangaistuksensa jälkeen hyvin samankaltaiset.

– Muistan sen kuin eilisen. Se oli Hockenheimissa. Se oli ensimmäinen kokonainen kisavuoteni McLarenilla, sillä edellisenä vuotena olin vain testaajana, Häkkinen kertoo Autosportille.

– Olin tietenkin hyvin sitoutunut, hyvin motivoitunut. Hyvin innoissani. Halusin saada tuloksia. Joskus kun on motivoitunut ja innoissaan, virheitä sattuu. Kun katsoo omaa vahinkoani, en katso vain peiliin ja sano, että se oli oma virheeni. Ympärillä on autoja ja kuljettajia istumassa niissä, ja heillä kaikilla on silmät, ex-kuski selittää.

– En siis ollut täysin yhtä mieltä siitä, mitä Hockenheimissa tapahtui, koska minua oikeastaan työnnettiin ulos. Entä Grosjean? Hän varmaankin ajattelee samalla tavalla kuin minä, ja miettii, että ”odotas nyt, miksi jätkät takanani eivät nosta jalkaa hiukan?”.

Häkkisen ohje ranskalaiselle on oppia, mutta ei muuttua. Jos kuuntelee liikaa muita, vaikutukset voivat olla tuhoisat.

– Olin tietenkin varovaisempi, mutta… Jopa sellaisissa tilanteissa on suuri riski, että kuljettaja voi muuttua. Muutos voi tulla koska ihmiset haluavat muuttaa sinua, mutta silloin yrität olla jotain muuta, mikä ei ole hyvä idea.

– Ole oma itsesi. Opi virheistäsi. Voit yhä olla aggressiivinen, voit yhä painaa kaasu pohjassa, mutta sinun on uskottava itseesi. Sinun on ymmärrettävä oletko oikeassa vai väärässä.