Kolminkertainen F1-mestari Niki Lauda on pyrkinyt vakuuttamaan Lewis Hamiltonin siirtymään Mercedekselle muodostettavaan ”super-talliin”, jonka tähtinä olisi mestaruuksia kahminut tallipäällikkö ja strategianero Ross Brawn sekä Hamilton.

Itävaltalaisella on asiassa ns. oma lehmä ojassa, sillä hän on saamassa itsekin pestin Mercedeksen johto-organisaatiossa mikäli McLaren-kuski saadaan talliin, paljastaa The Telegraph.

Lehden mukaan Lauda on ollut ratkaisevassa roolissa sekä Hamiltonin houkuttelemisessa johtotähden palvelukseen että Mercedeksen kivikovissa Concorde-neuvotteluissa. Vastoin uusimpia raportteja, saaga ei suinkaan ole vielä ohi.

– Vaikkakin McLaren kuulosti entistä luottavaisemmalta viikonloppuna siitä, että Hamilton hyväksyisi ehdot sopimuksensa uusimiselle, hänen tulevaisuutensa on kaikkea muuta kuin varmistettu ja Mercedes on toiveikas siitä, että he pystyvät viekottelemaan 27-vuotiaan Brackleyyn, tietää kokenut F1-toimittaja Tom Cary.

Toimittajan tietojen mukaan päätöstä draamalle odotetaan ennen ensi viikon Japanin GP:tä.