Fernando Alonso sysää paineet loppukaudella muiden niskoille. Espanjalainen sanoo, että Span pettymyksen jälkeenkin Ferrarilla on yhä varaa huonoon viikonloppuun, kun muilla taas ei ole. Tallien voimatasapainossa hän ei näe suuria muutoksia mentäessä Italiaan.

– Eiköhän se tule olemaan jotakuinkin sama, Alonso sanoi CNN:lle.

– On aika vaikea kuroa kiinni viimeisen kahden kuukauden eroa nopeimpiin autoihin. Mutta me tarvitsemme tasaisesti suoriutuvan auton. Me tiedämme, että McLaren vaikuttaa vahvalta joissain kisoissa ja tulevat voittamaan niitä, toisissa taas me voimme ole vahvoja ja voimme mahdollisesti voittaa. Jossain taas Red Bull on vahva, Alonso selittää.

– Tällaisessa sekoituksessa eri voittajia meillä on ehkä etu, koska nykyisessä asemassamme sarjataulukossa meillä on varaa virheeseen, meillä on varaa huonoon kisaan, kun taas muilla ei ole. Minusta siis paine on muilla.

Span yllätysviikonlopun jälkeen Alonso nosti mestaruuskamppailuun kuudennenkin kuljettajan. Tilanne ei tule kuitenkaan säilymään kauaa.

– Tällä hetkellä mukana ovat molemmat McLarenit, molemmat Red Bullit, Kimi (Räikkönen) ja minä. Tällä hetkellä mukana on yhä kuusi. Mutta on totta, että seuraavassa kahdessa tai kolmessa kisassa se tulee muuttumaan kahteen tai kolmeen, ei enempään. Aika on nyt siis erittäin ratkaiseva.