Williamsin todennäköinen tuleva tallipäällikkö Toto Wolff on päässyt selittelemään tallin kuljettajakokoonpanoa. Ex-kuski kertoo saksalaishaastattelussa miksi tallin kisakuskit vaikuttavat ainakin kierroksella hitaammilta kuin varakuljettaja Valtteri Bottas.

– Perjantaisessioita ei voi verrata kuljettajien välillä, koska Valtteri voi keskittyä omaansa, kun taas Pastorin (Maldonado) täytyy tehdä työtä kisaa varten, Bottaksen managerina toimiva Wolff vastasi saksalaisen Motorsport-Totalin kysyessä asiasta.

– Ne eivät ole samanlaisia tilanteita. Valtteri on totisesti erittäin lahjakas ja olemme iloisia, että hän on tallissamme, mutta on liian aikaista puhua kisakokoonpanoista.

Wolff totesi ykskantaan, että Bottas ei tule ajamaan kisaa tänä vuonna Williams-tallissa ja vieläpä lisäsi, että jopa siirto toiseen talliin on mahdollinen. Kysyttäessä olisiko nastolalainen valmis ajamaan kisan, Wolff vastasi seuraavasti.

”Meiltä vai jostain muualta”

– En tiedä. Me olemme vain testanneet hieman. Se miten hyvin kuljettaja pärjää kisaviikonlopun aikana on täysin eri asia, jonka näkee vasta kun sellainen tulee vastaan.

– Minusta hänellä on kaikki tarvittava. Silloin kyse on siitä, löytääkö hän paikan meiltä vai jostain muualta.

Toimittaja Tony Dodgins vaikutti spekuloivan heinäkuun puolella epäsuorasti, että Bottas saattaisi olla jopa mahdollinen kiinnostuksen kohde Ferrarille. Tallipäällikkö Stefano Domenicali valitteli Dodginsin Autosport-kolumnissa nuorten lahjakkuuksien entistä vähempää määrää formula ykkösissä testausrajoitusten sivuvaikutuksena.

– Jos Domenicali mietiskelee nousevien lahjakkuuksien puutetta, Williamsilla sen sijaan vaikuttaa olevan ’kolme ei mahdu kahteen’ -tilanne, Dodgins kirjoitti otsikolla ”Bottas: Following Hakkinen’s footsteps” (Bottas: Seuraamassa Häkkisen jalanjälkiä).