Kimi Räikkönen toteaa tuoreessa brasilialaishaastattelussa, että Lotus ei ole voittanut, koska se ei ole sitä ansainnut. Räikkönen, jota varsinkin uran alkuvaiheessa pidettiin epäonnisena kuljettajana, ei usko yliluonnollisiin voimiin.

– Aina tulee tehtyä pieniä virheitä. Se on osa peliä. Minä en kadu ensimmäistäkään kisaa. Hyväksyt riskin, ja joskus se ei maksa itseään takaisin, Räikkönen sanoo TotalRacen mukaan alkukauden voitottomuudesta.

– Me olisimme voineet olla kilpailukykyisempiä ja voittaa tietyissä tilanteissa, mutta aina on helppoa jälkiviisastella. Kun tekee päätöksen, sen kanssa on elettävä. Joskus se toimii, joskus ei, ja virheitä on vain opittava tekemään. Me opimme paljon kauden ensimmäisellä jaksolla, ja toivottavasti voimme parantaa toisella.

Räikkönen ei selittele. Kun ongelmia on syntynyt, niille on ollut syynsä.

– Kyse ei ole onnesta. Jos jokin menee pieleen, se johtuu siitä, että me teimme virheen. Jos jotain menee rikki, sillä ei ole tekemistä onnen kanssa. Joku tekee virheen auton osan kanssa, ja se ei kenties ole riittävän vahva. Sama asia on, että jos minä teen virheen, kyse ei ole huonosta onnesta.