McLarenin tallipäällikkö Martin Whitmarsh kertoo tuoreessa Motor Sport Mazazine -lehden haastattelussa, että kuljettajien sopimukset ovat nykyisin äärettömän monimutkaisia lakiasiakirjoja.

Kun Stirling Mossin sopimukseen Rob Walker Racing Teamin kanssa riitti herrasmiesten välinen kättely, ja Gilles Villeneuven McLaren-pahvin pituus oli kuusia arkkia, nyt apuun tarvitaan jo lakimiehiä. Tallipomo kuitenkin kertoo, että sopimustekstin pituus on kuljettajakohtainen.

– [Meillä on olemassa] sopimuspohja, mutta riippuen kuljettajasta – ja hänen neuvotteluvoimastaan – siihen on lisäyksiä, jotka voivat jatkua vielä kymmenen sivua pidempään, mikäli kyseessä on vaikea henkilö, Whitmarsh selittää.

– Toisin sanoen – jos puhutaan suorasukaisesti – mikäli olisin tekemässä sopimusta Heikki Kovalaisen kanssa, se olisi 50 sivua. Jenson Buttonin tapauksessa se olisi 52. Jos kyseessä olisi Nigel Mansell, pituus olisi 57 ja Lewis Hamiltonin tapauksessa noin 60 sivua, britti paljastaa.

Voit katsoa kuvan Villeneuven vuoden 1977 sopimuksesta tästä.