Kovalainen: "Tilaisuuden tullen voisin palata McLarenille – yhä hyvät välit"

Heikki Kovalainen kertoo tuoreessa haastattelussa F1-mantran mukaisesti keskittyvänsä vain työhönsä, eikä omien sanojensa mukaan ole ollut vakavissa neuvotteluissa vielä minkään tallin kanssa jatkuvista siirtohuhuista huolimatta.

Saksalainen Motorsport-Total -sivusto pyysi häntä kuitenkin kertomaan mitä hänelle tulee mieleen muutamasta tallista.

Ferrari

– Kun olin McLarenilla, se oli minulle unelmien täyttymys. Se on upea talli, mutta niin on myös Ferrari. Nyt he ovat melkoisen vahvoja jälleen. Fernando (Alonso) tekee uskomatonta työtä ja (Felipe) Massa paranee. Kärkitalli epäilemättä.

McLaren

– Myös kärkitalli. Minulla on vain hyvää sanottavaa McLarenista, vaikka olen kokenut siellä sekä hyviä että pahoja aikoja. Mutta ymmärrän mitä silloin tapahtui. Jos tulevaisuudessa mahdollisuus palata ilmenisi, minulla ei olisi sen kanssa ongelmaa menneisyydestäni huolimatta, Kovalainen vakuuttaa.

– Se on hieno talli ja pidän yhä yhteyttä moniin McLarenin jätkiin. Minulla on esimerkiksi erittäin hyvät välit (tallipäällikkö) Martin Whitmarshin kanssa. Silloin (2008-2009) se ei vain sopinut ja sille oli syitä. Sittemmin paljon on muuttunut.

Williams

– He ovat olleet yllättävän hyviä tänä vuonna. Viime vuonna me (Caterham) yhä taistelimme heidän kanssaan, mutta nyt he voittavat. En usko ihmisten ymmärtävän, että Williams on yhä suuri talli. Grovessa (tehtaalla) on paljon työntekijöitä ja suuren tallin rakenne.

– Uskon, että he tulevat olemaan menestyksekkäitä jälleen tulevaisuudessa. Tänä vuonna he ovat ottaneet ensimmäisen askeleen, mutta luulisin, että he tulevat jatkuvasti vahvemmiksi ja vahvemmiksi.

Sauber

– Ne ovat vain huhuja, muuta en voi sanoa siitä, Kovalainen vastasi saksalaissivuston kysyessä siirtohuhuista sveitsiläistalliin.

– He näyttävät erittäin vahvoilta tänä vuonna ja heillä on ollut erittäin vahvoja kisoja. Se on kaikki mitä voin sanoa.