Williams-tallilta on tihkunut tietoa reilun parin viikon takaisesta Silverstonen nuorten kuljettajien testistä, johon osallistui muiden muassa Suomen Valtteri Bottas. Williamsin kilpailutoimien johtajalla, Mark Gillanilla, oli seuraavaa sanottavaa kahdesta päivästä Autosportin viime viikolla julkaistussa kolumnissa.

– Me ajoimme yli 1100km Silverstonessa ja Valtteri ei tehnyt virhettäkään. Me teimme aika-ajo- ja kisasimulaation sekä joukon aerotestejä. Se oli meille siis erittäin hyödyllinen rupeama.

– Meillä oli tosiasiallisesti kisarenkaat (Iso-Britannian GP:stä) ja rata oli samankaltaisessa kunnossa. Hänen aikansa ja kisapitkä vetonsa olivat erittäin nopeita ja hänen pseudo-aika-ajotuloksensa olisivat nostaneet hänet korkealla lähtöruudukossa, Gillan sanoo.

Miten korkealle siis? Kolumnisti Tony Dodginsin saamien tietojen mukaan paalulle. Hän muistuttaa kuitenkin, että päivä ja lämpötilat eivät tietenkään olleet täysin samat.

– Sitä täytyy tulkita pienellä varovaisuudella, sillä hänellä ei ollut paineita, Williams-pomo jatkaa.

– Mutta tietysti hänen täytyi silti suoriutua hyvin. Me lähdimme testistä mukanamme paljon tietoa ja vieläkin korkeampi arvostus hänen kykyihinsä.