Saksalaislegenda Michael ”Schumi” Schumacher kellotti sunnuntaina nopeimman kierroksen Saksan F1-osakilpailussa.

Kyseessä oli historiallinen temppu, sillä formuloiden kuninkuusluokassa ajetaan harvoin Schumin ikäisenä nopeimpia ratakierroksia. Schumacher on ensimmäinen yli 40-vuotias kilpailun nopeimman kierroksen ajanut kuljettaja sitten vuoden 1979!

Saksalaiskuljettaja oli sunnuntaina tarkalleen ottaen 43 vuoden, 6 kuukauden ja 19 päivän ikäinen ja formulahistoriassa on ainoastaan kuusi Schumia vanhempaa nopeimman F1-kierroksen kuljettajaa. Edellisen kerran Schumacher merkkautti nopeimman kierroksen kaudella 2006.

Juan Manuel Fangioon, joka on kaikkien aikojen iäkkäin nopean kierroksen haltija, Schumilla on kuitenkin matkaa. Fangio oli kaudella 1958 Argentiinan GP:ssä 46 vuotta, 6 kuukautta ja 26 päivää vanha.