Arvostetun Autosport-lehden kolumnisti Edd Straw vaikuttaa uskovan, että Valtteri Bottas on jo lähes vienyt Bruno Sennan paikan Williams-tallissa. Straw sanoo, että Sennaa odottaa kauden lopussa jompi kumpi kahdesta vaihtoehdosta: tulos tai ulos.

– Yhdeksän kisan jälkeen numerot vihjaavat, että uramahdollisuuksien mittari alkaa näyttämään kohtaa ”ulos”, Straw kirjoittaa viitaten pisteisiin ja aika-ajotuloksiin.

– Ei ole mielekästä yrittää väännellä kauden faktoja esittääkseen todistusaineistoa sille, että Senna on tehnyt hienoa työtä, kolumnisti toteaa.

– Mutta avainkysymys, joka tarvitsee vastauksen, on se, että onko olemassa perusteltua syytä hänen ongelmilleen ja onko merkkejä kehityksestä. Jos vastaus kysymyksiin on kyllä, sitten mahdollisuus on yhä olemassa hänelle kääntää tilanne ympäri ja täyttää ne lupaukset, joita hän osoitti alemmissa formulasarjoissa sekä hetkittäin formula ykkösissä. Mutta kello tikittää.

”Turha sitä on yrittää kierrellä”

Ja mikä tämä perusteltu syy voisi olla? Renkaat.

– Pastor pystyy ajamaan kierroksia rasittamatta renkaita yhtä suurella energialla (mutkissa) ja kun lämpötilat nousevat, minä rasitan niitä liikaa. Sitten olen ulkona niiden toimintaikkunasta ja kierrosajat nousevat, kertoo Senna, jonka mukaan ongelmia hänelle aiheuttaa ajotyyli, joka ei sovellu nykyisille kumeille.

Pirellit Strawn mukaan toimivat parhaiten kuljettajilla, jotka minimoivat ajan mutkissa, eli siis kääntyvät aggressiivisesti. Senna, kuten esimerkiksi tunnetusti Jenson Button, pyrkivät kuitenkin päinvastoin loivaan kaarreajoon. Renkaat siis rasittuvat vähemmän hetkellisesti, mutta ovat rasituksen alaisuudessa pidempään.

– Turha sitä on yrittää kierrellä. Minun on onnistuttava aika-ajoissa, jos haluan olla pisteillä tasaisesti. Minun on löydettävä tapa onnistua ja jos teen sen tänä vuonna, minulla on hyvä tulevaisuus formula ykkösissä, Senna uskoo.