Heikki Kovalainen ajoi kaksi kautta (2008 ja 2009) McLarenin F1-tallissa.

Kovalainen myöntää, että tallinvaihto tuli ajankohtaiseksi, koska tulokset eivät vastanneet odotuksia.

– Minulla ei ollut ongelmia McLarenin kanssa. Ilmapiiri oli hyvä siellä. Minulla on vieläkin loistavat suhteet tallipomo Martin Whitmarshiin, ja itse asiassa kaikkiin muihin siellä työskenteleviin ihmisiin, Kovalainen sanoo F1Newsille.

– En vain yksinkertaisesti onnistunut McLarenilla eikä minun tulokset olleet tarpeeksi vakuuttavia. Sitten päätin vaihtaa tiimiä. Caterhamilla on todella mukava työskennellä, mutta myös McLarenilla tunnelma oli hyvä. Sen sijaan nyt pystyn aika paljon tehokkaampaan vuorovaikutukseen tiimin kanssa, mitä en saanut McLarenilla.

McLarenilla Kovalainen oli kaudella 2008 MM-sarjan seitsemäs. Vuotta myöhemmin suomalaiskuski oli vasta kahdestoista ja edessä oli tallinvaihto.