Lotus-tallilla lienee yhä tavoitteena voitto, vaikka ensimmäisessä seitsemässä kilpailussa täysin onnistunutta viikonloppua ei ole vielä saatu kokoon. Tallin ratatoimien johtaja Alan Permane vaikuttaa vihjaavan, että kuljettajilla olisi vielä parantamisen varaa.

– Aika-ajoissa me olimme vähän vaikeuksissa (Kanadassa) ja meillä on ollut ylipäänsäkin vaikeuksia aika-ajoissa, joten siinä meidän on parannettava. Osaltaan kyse on autosta, osaltaan kuljettajasta.

– Uskoisin Romainin (Grosjean) itsekin myöntävän, että hän ei ole sataprosenttisen tyytyväinen asioihin aika-ajoissa, mutta kun autoon tankataan vähän polttoainetta ja päästään rytmiin, hommat sujuvat, Permane sanoi F1-toimittaja Adam Cooperille.

”Kyse on paljolti autosta”

Mitä tulee Grosjeanin huimaan 50 kierroksen mittaiseen kovemman seoksen stinttiin Montréalissa, Permane topuuttelee.

– En halua ottaa mitään kuljettajilta pois, mutta kyse on paljolti autosta. Ei ole sattumaa, että kaksi kuljettajaa voi saada yhden stopin taktiikan toimimaan tässä autossa, kun taas kaksi kuljettajaa Ferrarilla ei pysty siihen.

Fernando (Alonso) on fantastinen ajaja, ja hän jos kuka pystyy saamaan yhden stopin taktiikan onnistumaan. Kyse on siis autosta, mutta kuljettajat tekevät toki oman osansa onnistuakseen siinä.

”Kyllä se oli tavallaan OK suoritus”

Permane ei ollut tyytymätön Kimi Räikkösen suoritukseen, jos ei erityisen vakuuttunutkaan siitä.

– Kyllä se tavallaan oli OK suoritus. Hän aloitti 12:ntena ja sijoittui kahdeksanneksi, eikä paljon enempää voi odottaa radalla, jossa renkaiden kuluminen on vähäistä ja jossa on vaikea saavuttaa parempia sijoja lähdössä. Jos olisimme aloittaneet pehmeämmällä seoksella, olisimme jota kuinkin vastanneet siihen, mitä kaikki muut tekivät. Täytyy tarkastella asiaa.

Entä minkälaisilla radoilla E20:n pitäisi olla vahva?

– Rehellisesti sanoen, eivätköhän kaikki radat sovi meille.