Kanadan GP:n järjestäjät ovat reagoineet opiskelijoiden uhkauksiin häiritä osakilpailua peruuttamalla avoimien ovien päivän Circuit Gilles Villeneuvelle torstaina. Järjestäjien tiedotteen mukaan ennen muuta pääsyä varikkosuoralle rajoitetaan.

– Meidät tekee äärimmäisen surulliseksi, että joudumme perumaan avoimien ovien päivän. Haluamme osoittaa vilpittömät pahoittelumme F1-faneille ja katsojille, jotka arvostavat tätä vuotuista tapaamista mestaruussarjan tallien kanssa, sanoo Kanadan osakilpailun hallituksen puheenjohtaja François Dumontier.

– Kun mietitään monia häiriöuhkauksia, joita on julkistettu lähiaikoina, ilmainen sisäänpääsy sekä tietenkin avoimien ovien päivän avoin luonne toivat esiin riskejä, joita ei voitu jättää huomiotta, hän jatkoi.

Maailman medioissa on jo useamman viikon ajan raportoitu opiskelijoiden suunnittelevan valtavia protesteja Montréalissa kisan aikana. Syynä uhkauksiin on opiskelumaksujen korotukset, joista opiskelijat sekä Quebecin hallitus eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen.