Mark Webber on voittanut Monacon GP:n. Ykköstilan takaisin Sebastian Vettelin varikkopysähdyksellä ottanut aussi piti loppuun asti takanaan Nico Rosbergin ja kolmanneksi ajaneen Fernando Alonson, vaikka kärsi lopussa ajoittain vaikeista pito-ongelmista. Vettel ajoi neljänneksi.

Osakilpailu muodostui pettymykseksi Lotus-tallille. Romain Grosjean keskeytti heti startissa osuttuaan Michael Schumacheriin ja Kimi Räikkönen menetti ainoalla varikkopysähdyksellään useita sijoja oltuaan ennen sitä seitsemäs. Jäämies ajoi lopulta yhdeksänneksi.

Heikki Kovalainen piti Jenson Buttonin takanaan läpi kisan siihen pisteeseen, että oletettavasti turhautunut britti osui lopulta ykkösmutkassa suomussalmelaiseen ja keskeytti kisan kierroksella 72. Kovalaisen etusiiven ripustus irtosi, minkä johdosta Sergio Perez ohitti hänet, mutta Caterham-kuski pystyi nilkuttamaan varikolle ja kykeni pitämään 13:nnen sijan loppuun asti.