Autosportin arvostettu toimittaja Jonathan Noble uskoo, että Kimi Räikkösen ilmeistä pettymystä Espanjassa ja Bahrainissa on saatettu tulkita väärin. Noble kirjoittaa lehden kolumnissa, että pettymys kertoo ainoastaan siitä, että Jäämies on juuri siellä, missä hänen kuuluukin olla.

– Jos jokin on tekemisen arvoista, se on sen arvoista, että sen voi tehdä hyvin. Kimi Räikköselle Espanjan GP:n jälkeen tämä tarkoitti sitä, että jos hän aikoi olla pettynyt jäämiseen voitotta, sen voi yhtä hyvin tehdä parhaalla mahdollisella tavalla, Noble kirjoittaa.

– Tylsä, ammattiedustuksellinen PR-vastaus ei sovi hänelle – sellainen vastaus kuten että oli hyvä saada pisteitä ja ”olen tyytyväinen tallin ja sponsoreiden ponnistuksiin”. Sen sijaan miljoonien fanien edessä, live-lähetyksessä, kysyttäessä kommentteja kisasta omalla äidinkielellään, hän mumisi viekas hymy kasvoillaan: ”Hyvää äitienpäivää. Siinä kaikki.”

– Ne sanat kertovat paljon Räikkösen tämänhetkisestä mielentilasta – siitä syvästä pettymyksestä, joka virtaa läpi hänen suoniensa kun hän ei voita. Se kertoo myös siitä miksi hän on löytänyt itsensä tilanteesta, jossa hän onnellisin koko F1-urallaan, lähes vapautunut. Hän voi antaa personaallisuutensa juosta vapaana.

– Vaikka ainoa hymyilevä Räikkönen oli sunnuntaina hänen äitinsä, voit olla varma, että ei kestä kauan ennen he kaikki voivat liittyä mukaan kannustamaan häntä, kun hän lopulta ottaa podiumin korkeimman paikan.