Suomalaisen Niklas Ajon mustanpuhuvalla KTM:n tehdaspyörällä ajetaan tulevana viikonvaihteena kilpaa Moto3-luokan kauden kolmannessa MM-osakilpailussa Portugalissa siitäkin huolimatta, että suomalaiskuljettaja kärsii hänelle Jerezin tapahtumista langetettua yhden GP:n rangaistusta.

Ajoa, 17, saksalaistiimi TT Motion Events Racing-tiimin riveissä Estorilin radalla tuuraa kokenut espanjalaiskuljettaja Joan Olive, 27. Pyörä on Olivelle varsin tuttu, sillä hän toimii KTM:n testikuljettajana.

Olive on ajanut urallaan yhteensä 167 MM-osakilpailua, joista viimeisimmät kahdella edellisellä kaudella Moto2-luokassa.

Hän on yltänyt MM-pisteissä parhaimmillaan seitsemänneksi kaudella 2008 silloisessa 125-kuutioisten luokassa. Olive ajoi piikkiluokan urallaan kaiken kaikkiaan yhdeksän podiumsijoitusta, jotka koostuivat viidestä kakkos- ja neljästä kolmossijasta.

Ajo on myös itse paikalla Estorilissa.

– Pyrin auttamaan ja tukemaan tiimiäni täällä kaikin mahdollisin tavoin, sekä seuraamaan tarkoin muiden ajamista oppia sitäkin kautta ammentaen, kertoo Ajo.

Ajo palaa radoille kauden neljännen osakilpailun merkeissä 20. toukokuuta Ranskan Le Mansissa.