Mika Kallio käynnisti Le Mansin MotoGP -viikonlopun lupaavasti, kun Marc VDS -tallin suomalaiskuski ajoi perjantain kahdella Moto2-luokan harjoitusjaksolla viiden nopeimman joukkoon.

Iltapäivän toisella jaksolla vauhti kiihtyi, ja kärkiryhmän kuusi ensimmäistä kuljettajaa ajoi alle voimassa olevan rataennätyksen. Kallion nopein noteeraus riitti neljänteen sijaan ja 0,525 sekunnin päähän kärjestä.

Belgialaisen Marc VDS-tallin väki sai olla tyytyväinen kilpailukykyynsä, kun selvää kehitystä oli tapahtunut alkuviikolla ajetun yksityisen testijakson jäljiltä.

– Pyörä vaikutti hyvältä ja ajoin samoilla säädöillä, jotka totesimme toimiviksi testeissä. Toisella treenijaksolla säästelin parhaita renkaita. Ajoin jakson aluksi kovemman seoksen takarenkaalla, joka ei toimi yhtä hyvin kuin pehmeämpi versio, Kallio totesi.

– Aivan lopussa vaihdoimme alle aamupäivällä käytetyn pehmeämmän kumin. Saavutin parhaan aikani peräti 37 kierrosta ajetulla eturenkaalla. Sitä kierrosta olisi voinut parantaa noin kahdella kymmenyksellä, kun sen verran aikaa menetin yhden ohituksen vuoksi.

– Perjantaina nopeimman kierrosajan latasi tallikaverini Scott Redding, jolla oli käytössään uudet kehitysosat. Saan ne käyttööni lauantain harjoituksiin, koska tallillamme on kehitysosat valmiina vasta yhteen pyörään.

– Vielä ei ole päätetty, kumpi saa ne käyttöönsä aika-ajoon ja itse kilpailuun. Vasta seuraavassa osakilpailussa kahden viikon päästä uusia osia on molempiin pyöriin, Kallio paljasti.