McLarenin tekninen johtaja Paddy Lowe sanoo, että aika ajoin parjattut tiukat rajoitukset testaamisessa eivät ole ongelma. Mugellon testin alla Autosportin kanssa jutellut Lowe muistuttaa, että rajoituksilla on säästetty valtavasti rahaa, mutta tekninen kehitys on yhä hurjaa.

– Me lopetimme kaiken sen kauden aikaisen testaamisen hyvästä syystä (kaudella 2009): se säästää valtavia summia rahaa. Se on yksi suurin tapa kulujen karsintaan, mikä formula ykkösiin on hyväksytty, sillä se mahdollistaa tilanteen, jossa erillistä testitiimiä ja sen vaatimaa infraa ei tarvita, Lowe selittää.

– Kauden aikainen testaaminen ei ole tarpeellista kilpa-ajoa varten. Nyt käytämme vain perjantain harjoituksia testausjaksona uusille osille sen sijaan, että yrittäisimme löytää sopivat asetukset ja renkaat radalle.

Paitsi että erityinen testijakso Mugellossa ei ole tarpeen, Lowe arvioi siitä olevan haittaa.

– Meillä on 20-kisainen kausi jo nyt ja meidän on löydettävä kisatiimistä ihmisiä, joiden täytyy lähteä mukaan sellaisena harvinaisena hetkenä, jolloin he voisivat muuten olla kotonaan. Joten ei tämä suosittu juttu ole.

– On mysteeri, miten tähän suostuttiin, ottaen huomioon, että testi ei ole tarpeen ja sotii täysin kulujen leikkauksen henkeä vastaan.