Fernando Alonson kakkossija Espanjan GP:ssä ei ole pelkkää sattumaa. Tallipäällikkö Stefano Domenicali vaikuttaa erittäin tyytyväiseltä otettuihin kehitysaskeliin, vaikka formula ykkösten tavoille uskollisena ei sanokaan mitään suoraan.

– Sanoin ennen kisaa, että meidän tavoitteenamme oli saada kilpailukykyinen auto ja olla palkintokorokkeella. On selvää, että olemme saavuttaneet jälkimmäisen tavoitteen ja uskomme kauden parhaan aika-ajon perusteella saavuttaneemme myös ensimmäisen, Domenicali sanoo brasilialaiselle TotalRacelle.

– En tiedä kuinka paljon olemme parantaneet sekunnin kymmenesosissa. On vaikea ymmärtää suorituskykyä, koska se muuttuu kaikkien autojen suhteen jatkuvasti. On tärkeää jatkaa kehitystä testi testiltä, sillä olemme nähneet, että moni auto on voittanut onnistumatta jälkeenpäin pitämään hyviä tuloksia yllä.

Ferrarin asioista tyypillisesti hyvin perillä oleva italialainen autoilun erikoislehti Autosprint puolestaan raportoi, että edellisen kisan perusteella Ferrari on suoranopeudessa jo käytännössä saavuttanut Mercedeksen. Lotus sen sijaan on yhä selvästi edellä. Lehti arvioi syyksi parannukset Ferrarin siivekkeissä sekä moottorissa.

Autosprint kuitenkin lisää, että Ferrarin sisäinen aerotehokkuus on yhä ongelmallinen.