Ferrarin ensimmäiset isot päivitykset on julkaistu tänään Mugelossa. Kuten jo aiemmin Italian mediassa uumoiltiin, muutoksena autoon tulivat uudet sivuponttoonit sekä sen myötä uudenlaiset pakoputkien ulostulot.

Tekniikka-asiantuntija ja entinen suunnitteluinsinööri Gary Anderson sanoo Autosportille, että muutoksista saatavat hyödyt voivat olla parin kymmenyksen arvoisia kierrosta kohti.

– He ovat asettaneet pakoputket sivuponttooneissa tavanomaisempaan paikkaan. Eivät he saa siitä suurta hyötyä, mutta ei se haittatekijäkään ole. Luulisin, että ongelmallisessa autossa sijainti on paras mahdollinen.

– On vaikea määritellä kuinka paljon kierrosaikaan tulee muutoksia, mutta uskon, että he menettivät aika paljon downforcea aiemmalla ratkaisullaan. […] Potentiaalisesti tämä muutos yksinään voisi tuoda kahden tai kolmen kymmenyksen parannuksen, Anderson epäilee.