Saksalainen Auto Motor und Sport kertoo, että skandaalin käryinen ex-tallipäällikkö Flavio Briatore valmistelee uusia ”GP1” -sääntöjä Concorde-sopimuksen kaatumisen varalta.

– Entisellä Renaultin tallipomolla on jo ensimmäinen fani: Ferrarin puheenjohtaja Luca di Montezemolo. Voit kuvitella miltä nämä säännöt näyttävät, lehti kirjoittaa pahaenteisesti.

Ferrari toi eritoten viime vuonna esille useaan otteeseen, että aerodynamiikan merkitystä tulisi vähentää F1-sarjassa. Syy tähän oli ilmeinen: Red Bull on hyvä siinä, Ferrari taas ei.

Ferrarin argumentti oli, että se ei ole mukana formula ykkösissä sponsorina ja että aerodynaamista osaamista on vaikea hyödyntää katuautojen suunnittelussa. Yhtiö esittikin uhkauksen vetäytyä pois koko sarjasta, joskin jälkeenpäin kommentoi asiaa sanoen, että kyse oli medioiden virheellisestä tulkinnasta.

Briatorea on myös huhuiltu Stefano Domenicalin korvaajaksi tallipäällikkönä, joskin myös kyseisen huhun todenperäisyys on kiistetty. Briatore sai kauden 2008 Singaporen Renault-skandaalin jälkeen elinikäisen toimitsijakiellon, joka myöhemmin kumottiin.