ESPNSTAR-kolumnisti Steve Slater epäilee yhä Lotuksen kykyä pysyä mukana mestaruustaistossa. Slater sanoo, että nykyinen Lotus ei ole enää sama talli kuin Renault aikanaan.

– Jälleen kerran Lotus on aloittanut kauden teknologisessa johdossa, Slater kirjoittaa.

– Tilanteesta saa käsityksen, että jotkut kilpailijoista työskentelevät yhä pimeässä, kun taas James Allison tiimeineen on osunut naulan kantaan. Ongelma on, että useat näistä kilpailijoista toimivat paljon suuremmalla kehitysbudjetilla jatkaakseen kehitystä kauden edetessä, Slater jatkaa.

Slater sanoo, että Renaultin rahoittamasta ja Flavio Briatoren johtamasta tallista on jäljellä enää toimitilat. Hänen mukaansa Genii Capitalin pyrkimykset tehdä Lotus-brändistä Ferrarin ja McLarenin kaltainen nimi moottoriurheilussa on epäonnistunut sekä Le Mansissa että IndyCarissa.

– Mikä pahempaa, Lotuksen katuautojen myynti ei ole noussut odotusten mukaisesti. On olemassa todellinen riski, että emoyhtiö Proton saattaa sulkea urheiluautovalmistajan.

– Mitä tapahtuukin, Genii on vannonut Lotus GP-tallin jatkavan, mutta he ja Kimi Räikkönen tietävät, että heillä on pieni mahdollisuus ottaa voitto ennen kuin neljä isoa tallia saavat Lotuksen kiinni. Yksi syy lisää odottaa ilotulista Jäämieheltä tänä viikonloppuna.

Sinustako viikonlopun MM-guru? Palkintopotissa on 500 euroa!
Lue lisää kilpailusta ja osallistumisohjeet täältä!