Fernando Alonso kaipaa lisää kunnioitusta F1-ajajien välille. Espanjalainen uskoo, että lajin turvallisuuden parantuessa kuljettajien ajotavat ovat muuttuneet itsekkäämmiksi.

– Eilinen oli erityinen päivä Maranellossa. Se oli Gilles Villeneuven kuoleman 30-vuotismuistopäivä ja Ferrari päätti juhlistaa sitä kutsumalla Jacques Villeneuven ajamaan isänsä kauden 1979 autoa, Alonso kirjoittaa blogissaan.

– Se mitä tiedän Gillesistä tuli filmien kautta ja tietenkin kaksinkamppailu, jonka muistan parhaiten oli hänen ja Rene Arnouxin välillä Dijonissa. Se tehtiin samalla autolla, jolla Jacques ajoi eilen.

– Valitettavasti tänä päivänä me emme enää näe tämän tyyppisiä taisteluita, koska on enemmän haasteita huolehdittavana: autoja hallitsee nyt aerodynamiikka ja sen tyyppiset ohitusliikkeet eivät ole enää mahdollisia.

– Tämän lisäksi siihen aikaan oli ehdottomasti enemmän kunnioitusta ajajien välillä kuin nykyisin. Osittain tämä johtuu siitä, että he tiesivät, että niissä autoissa riskerattiin oma henkensä.

– En halua sanoa, että nykyisin asiat tehdään väärin, mutta uskon, että nykyisin ei samanlaista kunnioitusta ole ainakaan kaikilla.

Alonso ei nimennyt ketään tiettyä syyllistä, mutta Bahrainin osakilpailussa huhtikuussa hänen muistetaan tulkinneen kokeneensa vääryyttä radalla Nico Rosbergin toimesta. Mercedes-kuski ei päästänyt Alonsoa ohi kisan keskivaiheilla hieman ennen nelosmutkaa.

Sinustako viikonlopun MM-guru? Palkintopotissa on 500 euroa!
Lue lisää kilpailusta ja osallistumisohjeet täältä!