McLarenin tekninen johtaja Paddy Lowe sanoo, että Mercedeksen takasiipi, johon kuuluu muun muassa super f-putkeksi kutsuttu ilmakanavajärjestelmä, ei ole sääntöjen hengen mukainen. Mercedes-järjestelmä on aiemminkin aiheuttanut närää talleissa – erityisesti Lotuksella ja Red Bullilla, jotka suunnittelivat jopa protestia asiasta.

– Kun katsoo Mercedeksen järjestelmää, kysymys kuuluu: onko se sellainen kuin DRS:n tarkoitettiin olevan? Ei taatusti. DRS perustuu joukkoon sääntöjä, joiden tarkoitus on saada takasiiveke liikkumaan, eikä tekemään mitään muuta, Lowe sanoo BBC Sportin mukaan.

Mercedeksen DRS kuitenkin avaa edellä mainitut kanavat, vaikuttaen nokan downforceen ja lisäten näin nopeutta suorilla sekä nopeissa mutkissa.

Lowe sanoo, että ongelmana on sama vanha teknisten sääntöjen monitulkintaisuus.

– Sellaista seikkaa kuin ”sääntöjen henki” ei ole olemassa, vaikka se on termi, jota usein käytetään. Sääntökirja on tekstiä, jolla on merkitys. Mutta jokainen päättää itse mikä se merkitys on ja työskentelee sen mukaan.

– Mitään johtavaa direktiiviä ei ole, jossa sanotaan, että ”ennen muuta täytyy pysyä sääntöjen tarkoituksen hengessä”, Lowe toteaa.