Lotus selittää aika-ajoraportissaan, että Kimi Räikkönen ei lähtenyt kokeilemaan ajan parantamista toisessa aika-ajosessiossa, sillä hän oletti ensimmäisen rykäyksen riittävän. Räikkönen jäi lopulta harmittavasti 11:nneksi ja tippui viimeiseltä jaksolta. Lotus kuvailee Räikkösen olleen epäonninen.

– Molemmat kuljettajat palasivat heti varikolle (ensimmäisen yrityksen jälkeen) saadakseen tuoreet pehmeät renkaat alleen tallin harkitessa olisiko toinen ajo tarpeen. Suomalainen oli tyytyväinen vauhtiinsa ja pysyi parkkeerattuna lopun sessiosta. Romain puolestaan halusi parantaa ensimmäistä esitystään, Lotuksen raportissa kirjoitetaan.

– Tämä liike kannatti ranskalaiselle, joka tuotti tyrmäävän kierroksen ja hyppäsi kahdeksan sijaa ylöspäin kolmanneksi ja pääsi helposti mukaa kilpailuun paalupaikasta. Kimi sen sijaan oli näytelmän lopullisen leikkauksen epäonninen uhri ja menetti paikan sekunnin murto-osilla kun hänen aikansa lyötiin aivan viimeisellä minuutilla.