BBC:n tekniikka-asiantuntija ja entinen F1-suunnitteluinsinööri Gary Anderson sanoo, että Lotus-tallin strategia maksoi Kimi Räikköselle voiton Bahrainissa. Tallin varikkotaktiikasta puuttui uskallusta.

– Tietyillä tavoilla kisa oli kuin (Sebastian) Vettel ja Red Bull viime vuonna – äkkiä karkuun startissa ja niin nopeasti kuin mahdollista pois aikaero-alueelta, jossa vastustajat voivat käyttää DRS:ää apuna, Andersson kirjoittaa.

– Hän käyttii samaa taktiikkaa joka varikkopysähdyksellä, käyttäen tuoreempia renkaita rakentaakseen johtoaan, jota hän sitten suojeli lopun stinttiä. Se osoitti sellaista luottamusta autoon, mitä emme ole nähneet paljon Vetteliltä tänä vuonna ja myös vihjaa, että Red Bullilla on parhaat kyvyt saada renkaat toimimaan eri olosuhteissa läpi aika-ajojen ja kisapäivän.

Lotuskin saa Andesonilta kehuja, mutta myös kritiikkiä.

– Lotus osoitti samaa. Heidän lähestymisensä kisaan oli mielenkiintoinen ja jälkiviisaana voisi ajatella, että he olisivat voineet voittaa sen. He päättivät tarkoituksella jättää Räikkösen kolmannelta aika-ajojaksolta saadakseen tuoreempia renkaita kisaan.

”Strategia olisi voinut olla aggressiivisempi ja reagoivampi”

– Se toimi hyvin Räikkösen aggressiivisten ensimmäisten kierrosten vuoksi, joissa hän voitti monta sijaa. Mutta tallin strategia olisi voinut olla aggressiivisempi ja reagoivampi. Minusta he odottivat liian kauan kutsuakseen Räikkösen sisään viimeisen kerran. Itse olisin ottanut hänet varikolle kierroksella 36, jolloin hän ensi kerran käytti takasiipeään Vetteliä vastaan.

– Yllätyspysähdykellä hän olisi johtanut Vetteliä harhaan ja huolehtinut, ettei Red Bull olisi voinut vastata siihen. Räikkönen oli kaksi sekuntia nopeampi tuoreilla renkailla, mikä olisi riittänyt Vettelin ohittamiseen (pysähdyksillä). Lotus kuitenkin odotti kunnes hänen renkaansa olivat kuluneet pilalle ja tulivat lopulta sisään samalla kierroksella kuin Red Bull.