Lotuksen johtava kisainsinööri Alan Permane pitää Lotuksen autosta todella paljon. Uusi E20 on osoittautunut niin hyväksi, että Permane kertoo jopa verranneensa sitä Renaultin aiempaan mestaruusautoon.

– Me sössimme viimevuotisen automme ja tänä vuonna me tiedämme, että olemme tehneet hienoa työtä auton suhteen – ei pelkästään aerodynaamisesti, vaan meillä on hyvä paketti mekaanisestikin, Permane sanoo BBC Sportille.

– Uskalsin verrata sitä vuoden 2005 autoon, Permane jatkoi viitaten Renaultiin, jolla Fernando Alonso voitti ensimmäisen mestaruutensa.

BBC Sportin F1-kolumnisti Andrew Benson arvioi, että Permanen vuolaat kehut heijastelevat enemmänkin sitä, kuinka paljon Lotus-kuskit pitävät autosta ja kuinka hyvin se vastaa asetusmuutoksiin, kuin realistisia toiveita.

– Kaikesta huolimatta talli on luottavainen sen suhteen, että he pystyvät vastaamaan McLarenin ja Red Bullin hurjaan kehitysvauhtiin, Benson uskoo.

Kimi Räikkösellä on vaatimuksena nyt osoittaa, että hän pysyy tahdissa mukana. Tähän mennessä merkit ovat myönteiset.