Kimi Räikkönen kertoo, että vaikka hän palasikin takaisin F1-sarjaan, kaksi vuotta rallissa oli tarpeen. Se antoi mahdollisuuden irrottautua kaikesta siitä, mistä hän ei pitänyt formula ykkösissä – PR-työstä ja mediasta.

– Oli mukava välillä tehdä jotakin erilaista ja olla poissa kaikki se aika. Nyt varmaankin pystyn ottamaan taas vähän lisää sitä hevonpaskaa!, Räikkönen sanoi Autosportin haastattelussa tinkimättömään tyyliinsä.

Lotuksen tallipäällikkö Eric Boullier myöntää avoimesti, että Räikkösen palkkaaminen kahden vuoden tauon jälkeen oli uhkapeliä, mutta mitä huolenaiheita sitten olikin, ne ovat nyttemmin kaikonneet.

– Tietenkin oli riski. Hän oli ulkona kaksi vuotta. Kun urheilija lopettaa harjoittelun, hän menettää vähän luonnollista tasoaan ja siitä palautuminen vie aikaa. Mutta Kimi on osoittanut, että hän ei ole menettänyt paljon ja mahdollisesti ei yhtään, Boullier sanoi

– Nyt kyse on vain siitä kuinka hyvin hän pystyy käsittelemään kokonaisen kisaviikonlopun, hän jatkoi.