Lotuksen moottori-insinööri Ricardo Penteado kertoo brasilialaiselle TotalRacelle, että Kimi Räikkösen rauhallisuus saa joskus outoja piirteitä. Penteado kuitenkin sanoo, että Jäämiehen tapauksessa rauhallisuus on pettävää.

– Hän on erilainen kuljettaja kuin kaikki muut, joiden kanssa olen työskennellyt. Hän ei koskaan juttele kanssani edes tervehtiäkseen. Mutta hänen tehtävänsä on ajaa ja minun taas kerätä dataa ja keksiä ratkaisuja moottoriin. Näin ollen jos minulla on jotakin sanottavaa, hän ottaa tiedon vastaan ilman vaikeuksia, brassi-insinööri kertoo.

– Jos hän seisoo varikolla ja hänelle sanotaan, että autoon pitää astua viidessä minuutissa ja ajaa nopea kierros, hän vetää rauhallisesti haalarinsa ja tossunsa päälle, istuu autoon viidennellä minuutilla ja ajaa täydellisen tai lähes täydellisen kierroksen. Se on uskomatonta.