Maailman suurimpiin kuuluva moottoriurheilulehti Autosport arvioi, että sen perusteella mitä nyt on nähty, Kimi Räikkönen voi olla entistäkin pelottavampi voima sarjassa.

– Räikkönen on kietoutunut sellaiseen myyttiin, että tulee aina olemaan kysymyksiä siitä loppuuko hänen halunsa tehdä työtä uutuuden viehätyksen hävittyä.

– Mutta suomalainen, jolla 32 vuoden iässä on yhä paljon F1-elämää jäljellä, sanoo, että hänen ei tarvitse palata rahan takia. Sen lisäksi hän torpedoi väitteet motivaation puutteesta, Autosport kirjoittaa.

– Jää nähtäväksi kuinka Räikkönen/Lotus -suhde lopulta onnistuu. Mitä ikinä tapahtuukin, suomalaisen ensimmäisenä tavoitteena on todistaa, että hän yhä pystyy siihen sokaisevaan nopeuteen ja uskomattomiin suorituksiin – ja toistuvasti.

Suurin menestys vasta edessäpäin?

– Räikköselle tämä voi olla win-win -tilanne. Jos hän onnistuu tänä vuonna autolla, joka on keskinkertainen, mikä tahansa talli olisi kiinnostunut hänen palveluksistaan, lehti kirjoittaa viitaten huhuihin, että Räikkösen sopimus mahdollistaa lähdön tallista kauden jälkeen.

– Hän ei ehkä myönnä mitään puutteita aiemmassa asenteessaan, mutta jotkut ihmiset hänen lähellään sanovat, että hän tietää tarkalleen miksi kysymysmerkkejä on ollut ja on muuttanut toimintaansa sen mukaisesti.

– Jos näin on, hänen ensimmäinen F1-uransa saattoi olla ainoastaan alkusoittoa hänen suurimmille menestyksilleen.