Kimi Räikkönen palasi ralliauton rattiin tosimielellä Kreikassa, kun ralli pyörähti käyntiin perjantaina. Mies ehti aiemmin antaa haastattelun SuomiF1.com-sivustolle.

Kimi tunnusti, että visiitti Nascar-sarjaan piristi, sillä pitkästä aikaa entinen F1-mestari pääsi ajamaan muita vastaan kilpaa radalla. Räikkönen ei vielä osannut sanoa, miten ura Nascarissa jatkuu. Seuraava kisa Kreikan jälkeen on kuitenkin Jyväskylän ralli heinäkuun lopussa.

Visiitti Nascar-sarjassa on nyt takana. Miltä tuntui palata taas ralliauton rattiin?

No ihan normaalilta. Ajettiinhan me tossa jo testiä Ranskassa. Eipä mitään erityistä. Ei siellä testeissä mitään erityistä tapahtunut. Kunhan taas ajelin ja totuttelin hommaan. Kyllä me jotain pieniä säätöjä siellä tehtiin, mutta ei tosiaan mitään erityistä. Ihan normaalit testit.

Mitenkäs tavoitteet viikonlopun Kreikan rallin suhteen?

Tämä on taas mulle uusi ralli. Yritetään ajaa varmasti läpi pätkät, niin kovaa kuin pystytään. Ei varmasti niin helppoa tule olemaan kuin edellisissä ralleissa, kun ei ole tietoa pätkistä.

Mites ohjelmat Kreikan kisan jälkeen? Takaisin Nascar-sarjaan?

Ei ole vielä varmuutta asian suhteen. Ehkä jotain vielä vedän siellä, mutta mitään ei ole päätetty. Jyväskylän ralli on varmasti seuraava ohjelmanumero minulle.

Miltä se Nascar muuten tuntui?

Olihan se erilaista. En mä varsinaisesti mitään odottanut, kun en tiennyt millaista se on. Olihan se kiva päästä ajamaan kilpaa muita vastaan radalla, kun ei ole muutamaan vuoteen ajanut. Ihan hauskaa ja aivan erilainen laji se on kuin ralli. Aika rento meininki oli ja ylipäätään enemmän sellaista show´ta koko homma. Ihan hauskaa siis oli ja hieno kokemus tietenkin.

Onko Nascar jotain sellaista, mitä haluaisit tehdä enemmänkin?

Siis hienointa siinä oli, että pääsi ajamaan kilpaa muita vastaan. Autoja oli tosi paljon radalla. Rallissa ajetaan kelloa vastaan, niin siinä mielessä oli ihan mukavaa ajaa kilpaa muita vastaan. Siistiä oli ja onhan se systeemi täysin erilainen kuin esimerkiksi ralli. Katsotaan nyt.

Nyt takana on kaksi kisaa Nascaria sekä Camping World Truck -luokassa että Nationwidessä. Meinaatko kokeilla myös ylintä luokaa Sprint Car Cupia?

En mä tiedä, katsotaan mitä siellä tapahtuu. Se riippuu monesta eri asiasta. Olisihan se hienoa kokeilla niitäkin.

Helsinkiin on luvassa rallitapahtuma Citroenin toimesta. Mitäs siitä ajattelet, varmasti porukkaa aika paljon paikalla?

Yksi vastaava tapahtuma oli viime vuonna Portugalissa. Yleisölle se on ainakin hauskaa. En tiedä, minkälaisen lenkin ne voi siihen Esplanadille rakentaa. Varmasti ihan hieno homma. Kuulin itse tästä hommasta vähän aikaa sitten. En tiedä, miten pitkää sitä on kehitelty.

Haastattelu: Aki Hietavala