F1-sarjan suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas on vielä tällä hetkellä yksi seitsemästä nykykuskista ilman tallipaikkaa ensi kaudeksi.

Suomalaiskonkaria on linkitetty viime aikoina vahvimmin Williams-talliin, vaikkakin brittitallin ykkösprioriteetti vaikuttaa olevan Carlos Sainzin houkutteleminen leiriinsä. Kuskispekulaatiot käyvät kuitenkin kuumina, eikä kenenkään sopimuksettoman kuskin tulevaisuutta pysty tällä hetkellä tarkasti ennustamaan.

Kuninkuusluokan kokeneimpiin kuljettajiin kuuluva Bottas on siitä huolimatta erittäin luottavainen tulevaisuutensa suhteen. Kymmenenkertainen osakilpailuvoittaja myöntää kuitenkin, että hän saattaa joutua tekemään nopeitakin ratkaisuja turvatakseen tulevaisuutensa.

– Luulen, että minun on tehtävä valintani pian. Mitään ei toki ole vielä varmistettu tai allekirjoitettu minun puoleltani, joten ei isoja uutisia viime viikosta. Työstämme kuitenkin vielä kaikkia vaihtoehtoja ja peliliikkeitä täytyy tehdä nopeasti, vihjaa Bottas motorsportille.

– Olen luottavainen, että saan ajopaikan, mutta tässä lajissa mikään ei ole varmaa sata prosenttisesti ennen kuin nimet ovat paperissa. Mutta näen tilanteen niin, ettei sitä tarvitse murehtia. Pitäisi olla mielenkiintoinen viikko tai kaksi tulossa, jatkaa suomalainen salamyhkäisesti.

Bottaksen puheista voi päätellä, että ura tulee jatkumaan F1-sarjassa ensi kaudellakin.

LUE LISÄÄ