Sky Sportsin F1-kommentaattori David Croft uskoo Carlos Sainzin ajavan ensi kaudella Williams-tallin leivissä.

Vuosikausia formulavarikoilla pyörinyt Croft ajattelee Williams-pomo James Vowlesin pystyvän houkuttelemaan espanjalaiskuskin tiimiinsä. F1-varikoilla on huhuttu Mercedeksen uuden voimanlähteen olevan hyvällä mallilla, joka saattaisi nostaa brittitallin kertaheitolla lähemmäs kärkeä kaudella 2026.

– Vowles myy unelmaa ja hän myi sen myös Alex Albonille, jolla on runsaasti uskoa Mercedeksen 2026 voimayksikössä, tuumaa Croft Sky Sportsin Podcastissa.

– Pystyisikö hän saamaan Sainzin? Vastaus siihen on, että kyllä pystyy, eikä kyse ole rahasta, kuten Sainzin leiristä on kerrottu.

Ferrarilla kolme osakilpailuvoittoa napanneen Sainzin vaihtoehdoiksi on mitä ilmeisimmin jäämässä Williams tai Audin tehdastiimiksi 2026 muuttuva Sauber.

– Uskon siihen käsi sydämellä, että hän menee Williamsille. Hän kykenee näkemään mitä siellä on, eikä todennäköisesti pysty kuvittelemaan Audin visiota, koska siitä ei ole paljoa kerrottavaa tällä hetkellä. He rakentavat voimayksiköt ja siinäpä se, tuumasi Croft.

Williams tarvitsee kipeästi parempaa kuskia, sillä Logan Sargeantin touhut eivät ota onnistuakseen. Albonin tallikaveriksi on spekuloitu myös suomalaiskuski Valtteri Bottasta. Sainz puolestaan on joutunut etsimään uutta työpaikkaa sen jälkeen, kun Ferrari ilmoitti alkuvuodesta hänet korvattavan seitsenkertaisella maailmanmestarilla Lewis Hamiltonilla.

LUE LISÄÄ