Espanjan GP:n kolmas ja samalla viimeinen harjoitusjakso on viety läpi. Parhaista lähtökohdista iltapäivän aika-ajoihin lähtee nopeimman kierrosajan kellottanut Carlos Sainz.

Harjoitusten alku oli melko rauhallinen, eikä ensimmäisen vartin aikana radalla nähty suurempaa ruuhkaa. Perjantai oli oiva säätöpäivä hyvien olosuhteiden ansiosta ja viimeisessä treenissä monilla vaikutti olevan laitteet enää pientä hienosäätöä vailla ennen aika-ajoja.

Pitkien vetojen jälkeen viimeisessä treenissä odoteltiin vain etenkin kärkikuskien nopeita kierroksia session loppupuolella.

Perjantaina pienissä vaikeuksissa ollut Red Bull petrasi, eikä kuskit valittanut juurikaan auton käytöstä. Tosin Sergio Perezin ero kärkeen oli edelleen valtava, sillä meksikolainen jäi seitsemän kymmenystä Sainzin pohjista. Max Verstappen oli odotetusti hyvässä vauhdissa neljänneksi nopeimmalla ajallaan.

Erot kärjessä ovat todella pieniä ja aika-ajoista sopii odottaa todellista jännitysnäytelmää. Koko neljän kärki mahtui seitsemän sadasosan sisään, eikä Mercedeksetkään ole kaukana.

Suomalaiskuski Valtteri Bottas harjoitteli sijalle 14, mutta varovaiseen optimismiin on aihetta edellisiin kisoihin peilaten. Aika-ajojen toiseen osioon on kaikki mahdollisuudet erojen ollessa äärimmäisen pieniä. Sauber-kuski jäi kärkiajasta noin sekunnin.

Viimeisen kympin alkaessa nähtiin erikoinen tilanne Lance Strollin sekä Lewis Hamiltonin välillä. Britti ei huomannut takaa tulevaa kanadalaista, josta Stroll provosoitui. Stroll valutti autonsa Hamiltonin viereen puristaen seitsenkertaisen mestarin lähestulkoon ulos radalta ja kilpurit hieman koskettivat toisiinsa. Tilanne meni luonnollisesti tuomariston tutkintaan.

Täysin vastaava tilanne nähtiin Charles Leclercin sekä Lando Norrisin välillä. Tästä kaksikosta ensimmäisenä mainittu ärsyyntyi Norrisin blokattua hänen kierroksensa. Leclerc käänsi rajusti autonsa päin McLarenia ja brittikuljettajan auto otti osumaa. Ärräpäät lensivät tiimiradiossa ja tuomaristolla riittää töitä ennen aika-ajojen alkua.

Aika-ajot käynnistyvät kello 17:00 Suomen aikaa. Kolmannen harjoituksen tuloslista alla.

Espanjan GP:n 3. harjoitukset

 1. Carlos Sainz, Ferrari
 2. Lando Norris, McLaren +0,030
 3. Charles Leclerc, Ferrari +0,037
 4. Max Verstappen, Red Bull +0,074
 5. George Russell, Mercedes +0,151
 6. Lewis Hamilton, Mercedes +0,346
 7. Sergio Perez, Red Bull +0,710
 8. Alex Albon, Williams +0,740
 9. Fernando Alonso, Aston Martin +0,773
 10. Oscar Piastri, McLaren +0,894
 11. Esteban Ocon, Alpine
 12. Pierre Gasly, Alpine
 13. Nico Hülkenberg, Haas
 14. Valtteri Bottas, Sauber
 15. Kevin Magnussen, Haas
 16. Daniel Ricciardo, RB
 17. Lance Stroll, Aston Martin
 18. Yuki Tsunoda, RB
 19. Zhou Guanyu, Sauber
 20. Logan Sargeant, Williams

LUE LISÄÄ